Eindhoven Airport bereiken met waterstofbus

Van en naar de luchthaven

Flight Forum EindhovenIn Eindhoven rijden vanaf begin 2016 twee bussen rond op waterstof. Om dit te realiseren worden twee bestaande Phileas-bussen omgebouwd. De bussen zullen gaan rijden tussen het centrum en Eindhoven Airport.


Proef met Phileas-bussen

Het betreft een proef die wordt gefinancierd door de provincie, het rijk en enkele private investeerders. De investering bedraagt circa 2 miljoen euro. De Phileas-bussen die worden ingezet zouden eigenlijk zelfstandig moeten kunnen rijden, waarbij de chauffeur alleen ingrijpt in geval van nood. Dit plan is nooit naar wens gerealiseerd. Nu krijgen de bussen dus een nieuwe proef voor de kiezen.


Schoon busvervoer in 2025

De investering komt voort uit het verzoek van de Europese Commissie aan de lidstaten om een infrastructuur te bouwen op basis van waterstof, inclusief een plan van aanpak, dat in 2020 is gerealiseerd. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft 4,25 miljoen euro ter beschikking gesteld voor projecten in Eindhoven, Arnhem-Nijmegen, Rotterdam en de provincies Zuid-Holland en Groningen. De Nederlandse vervoersbedrijven hebben de ambitie uitgesproken om in 2025 alle OV-bussen “schoon” te hebben door de inzet van bijvoorbeeld elektrische aandrijving, hybride of waterstof.

Eindhoven Airport bereiken met waterstofbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Index