Site pictogram Eindhoven Airport

Van en naar de luchthaven

Van en naar de luchthaven

Eindhoven Airport is een luchthaven die sterk groeit. Daarbij hoort een goede bereikbaarheid met eigen vervoer en het openbaar vervoer, zowel voor aankomende als vertrekkende reizigers. De luchthaven biedt de volgende alternatieven:

Eigen vervoer

Eindhoven Airport heeft diverse parkeerterreinen voor lang parkeren (voor reizigers), kort parkeren (voor een kort bezoek aan de luchthaven – langer dan 10 minuten) en Kiss & Ride (voor het afzetten van reizigers). Alle parkeermogelijkheden, tarieven en mogelijkheden zijn te vinden op deze pagina: informatie en parkeerplaats reserveren op Eindhoven Airport

Airport Shuttle (buslijn 400)
Tussen Eindhoven Centraal Station en Eindhoven Airport rijdt de Airport Shuttle. Deze Airport Shuttle is een unieke samenwerking tussen NS, Eindhoven Airport, Hermes en GWK Travelex. De Airport Shuttle rijdt elk kwartier tussen het station en het vliegveld. De reistijd van de bus is circa 20 minuten en kent geen tussenstops. De bus heeft extra ruimte voor bagage. De dienstregeling is te vinden op de website busmaatschappij Hermes.

De reiziger kan betalen met de OV-chipkaart of een kaartje kopen bij de chauffeur. Ook is het mogelijk om een combiticket te kopen dat geldig is voor zowel de bus als de trein. De Airport Shuttle rijdt direct, zonder tussenstops, vanaf het station naar Eindhoven Airport en vice versa. Combitickets (trein en bus) boeken voor de Airport Shuttle kan via ns.nl/eticket

Naast lijn 400 rijdt ook buslijn 401 naar Eindhoven Airport. Lijn 401 vertrekt elke 10 minuten en stopt onderweg wel bij bushaltes.

Met de bus
De luchthaven van Eindhoven Airport is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Direct naast de terminal is een bushalte. De bussen rijden via de noordwestkant van Eindhoven naar het centraal station. Voor het centraal station (Eindhoven CS) kiest u de buslijnen 400 en 401. De busrit duurt circa 20 minuten.

Uw reis plant u het best via 9292OV Reisplanner (www.9292ov.nl) of NS Reisplanner (www.ns.nl).

Overige busdiensten
Naast het reguliere OV is het ook mogelijk om met de bus naar andere steden te reizen. Deze ritten worden volgens een dagelijks schema uitgevoerd door AirExpressBus. Steden die onder meer worden aangedaan zijn Den Bosch, Utrecht, Amsterdam, Antwerpen en Turnhout.

In de terminal van Eindhoven Airport is een AirExpressBus balie voor het boeken van een ticket. Meer informatie: www.airexpressbus.com of (0) 402 558 090.


Met de taxi
Op de taxistrook naast de terminal staan taxi’s gereed. Deze taxi’s zijn goedgekeurd door Eindhoven Airport (‘airport approved’). De reistijd naar het centrum van Eindhoven bedraagt ongeveer 15 tot 20 minuten. Houdt u er rekening mee dat u bij het bestellen van een taxi een TX-geregistreerd taxibedrijf belt.

Dan bent u verzekerd van de juiste service, een eerlijke prijs en gecertificeerde chauffeur. De taxi’s op de luchthaven staan op een speciale taxibaan geparkeerd. Hieronder treft u enkele telefoonnummers van TX-geregistreerde taxibedrijven.

Connexxion Taxi Services, telefoonnummer 088 3394748
Jansen Taxi, telefoonnummer 040 2838383
Taxibedrijf Cibatax, telefoonnummer 0800 2443333

 

Mobiele versie afsluiten