Vliegen naar Bologna

Bologna (ook wel Bologne geheten) heeft ruim 380.000 inwoners. De stad ligt in het noorden van Italië aan de voet van het gebergte de Apennijnen en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad kenmerkt zich door haar historische centrum. Daarnaast is de stad ontzettend levendig vanwege de vele studenten. Bologna is namelijk de oudste universiteitsstad van Europa!

De unieke combinatie van levendigheid in de historische setting maken Bologna tot een aantrekkelijke plaats voor dagjesmensen, uitgaanpubliek en toeristen. Niet voor niets werd Bologna in het jaar 2000 verkozen tot culturele hoofdstad van Europa. Ook werd de stad in 2006 uitgeroepen tot muzikale hoofdstad van Europa. Ook logistiek gezien eist Bologna een belangrijke rol op. De stad is namelijk een belangrijk knooppunt voor transport per spoor en over de weg van en naar Noord-Italië.

De ‘skyline’ van Bologna kenmerkt zich door twee ware symbolen: de torens Garisenda en Asinelli. Wat Bologna tevens kenmerkt zijn de vele rode gebouwen en daken. Het verhaal gaat dat de herkomst ligt in de politieke voorkeur van de meeste inwoners. De kans is groot dat je een Ferrari ziet rijden in de stad. Dit merk vindt haar herkomst namelijk in de stad Modena, iets ten noorden van Bologna. Verder rijden er veel Vespa-scooters in de stad, eveneens een typisch Italiaans merk.

Bologna is een prima uitvalsbasis om ook de regio te bezoeken. Voor natuurliefhebbers zijn de Apennijnen, de Po-delta en de marmergroeven van Ferrara aan te raden. Ook voor liefhebbers van stedentrips is Bologna een uitstekende locatie. Na een bezoek aan de stad zelf zijn ook steden als de volgende steden een bezoekje waard:

Verona: typisch Italiaanse stad met Romeins stadscentrum, balkon van Romeo en Julia, Romeinse amfitheater, etc.
Milaan: modestad, statige objecten in de binnenstad, stadion AC Milan/Internationale
Venetië: bekend vanwege de vele kanaaltjes en gondels en het San Marco plein en de Basiliek.

Bologna heeft een mediterraan klimaat (Middellandse Zee klimaat). Dit betekent warme zomers en zachte winters. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van circa 30 graden (gemiddelde maximum temperatuur). In de wintermaanden daalt de temperatuur naar 5 à 6 graden in de maanden december en januari.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven