Vliegen Transavia in Eindhoven

Winterweer lastpost voor reizigers Eindhoven Airport

 Vliegtuigen Transavia in EindhovenAfgelopen weekend hebben duizenden reizigers flinke last gehad van de hevige sneeuwval. Woordvoerder Fons Latour van Eindhoven Airport vertelt dat ruim dertig vluchten vertraging hebben opgelopen. Er zou sprake zijn geweest van overmacht. De extreme sneeuwval zorgde ervoor dat er weinig te doen viel om de situatie te verbeteren, zo bleek uit een eerste evaluatie met luchtvaartmaatschappij Transavia.


Op zaterdag werd de landingsbaan zelfs gesloten van 08.00 tot 13.00 uur door het flinke pak sneeuw. Later zorgden natte en hevige sneeuw en tevens aanvriezende regen voor grote problemen. Aanvriezende regen is regen die bevriest op het moment dat het iets raakt. De situatie zorgde voor een onveilige situatie die de luchthaven dwong tot het nemen van maatregelen.


Eindhoven Airport ging de strijd aan met de natuur. Zo werd gestart met het de-icen (ijs- en sneeuwvrij maken) van vliegtuigen. Enkele vliegtuigen konden met lichte vertraging vertrekken. Bij sommige vliegtuigen was de ijslaag hardnekkig en liep de wachttijd op tot enkele uren. In de terminal was het druk door alle vertragingen. Tevens waren er enkele vliegtuigen genoodzaakt om uit te wijken naar andere luchthavens. Enkele vluchten werden geannuleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven