Douane Eindhoven Airport

Vluchten naar Curacao en Aruba van de baan vanwege hoge controlekosten

Douane Eindhoven AirportArkefly maakte eerder bekend vluchten te gaan aanbieden vanaf Eindhoven Airport naar Curacao en Aruba. Volgens het TV-programma Nieuwsuur hebben ambtenaren van drie ministeries kenbaar gemaakt dat zij vinden dat dit plan geen doorgang moet hebben.


Volgens Nieuwsuur, dat zich baseert op een geheime nota van de overheid, ligt de oorzaak hiervoor in de torenhoge kosten voor beveiliging en controle op de luchthaven. Beide routes zouden namelijk zeer populair zijn bij bolletjesslikkers.

Hoge kosten voor controles luchthaven

Volgens de nota lopen de kosten in de tientallen miljoenen euro’s voor benodigde apparatuur en personele inzet. Ook zou het onmogelijk zijn om dit voor 1 november gerealiseerd te hebben. Op 1 november is het namelijk de intentie om de eerste vluchten naar Aruba en Curacao uit te voeren.


Eindhoven Airport en Arkefly hebben laten weten dat zij formeel niet op de hoogte zijn van een overheidsadvies over vluchten naar Curacao en Aruba. Wanneer in de daarvoor bestemde overleggen melding wordt gemaakt dan zullen de betrokken partijen hierover gesprekken voeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven