Varna vliegticket

Nieuwe bestemming: Vliegen naar Varna (Bulgarije)

Varna BulgarijeVarna in Bulgarije wordt in 2017 een nieuwe bestemming vanaf Eindhoven Airport. Dat heeft luchtvaartmaatschappij Wizz Air bekend gemaakt. De eerste vlucht zal worden uitgevoerd op 23 juli 2017 en wordt vanaf dat moment twee keer per week uitgevoerd, namelijk op donderdag en op zondag.
Vliegen naar Varna

Wizz Air heeft Eindhoven Airport al geruime tijd als vertrekplaats. De stad Varna is reeds de 21e bestemming van de Hongaarse vliegtuigmaatschappij. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A320, die beschikt over 180 stoelen.

Varna ligt in het uiterste oosten van Bulgarije. Het is de derde stad van het land met zo’n 350.000 inwoners. Het is de belangrijkste havenstad van het land en ligt aan de Zwarte Zee. De luchthaven is populair bij vakantiegangers die het Goudstrand of de plaats Albena willen bezoeken.

Varna vliegticket

Varna bezoeken

Varna is zelf ook zeker een bezoek waard. De stad kent een rijke historie en dat is terug te zien in de vele historische bouwwerken. Op cultuur-historisch vlak komt de bezoeker absoluut aan zijn trekken. Er zijn diverse musea, zoals het Archeologisch Museum, Etnografisch Museum, Marinemuseum, Stedelijk Kunstmuseum, Stadsgeschiedenismuseum en een locatie met restanten van Romeinse thermen. Ook de Hemelvaartkathedraal is een bezoek waard.

Varna beschikt verder over een Zeepark. Dit is een groot, populair park, waar tevens een dierentuin, een aquarium, planetarium, dolfinarium en een terrarium zijn gevestigd. Ook heeft Varna een mooi zandstrand met daaromheen allerlei faciliteiten en watersportactiviteiten. Het nachtleven van de stad is ook een aanrader. Er zijn allerlei bars, cafés, discotheken en theaters. In de zomermaanden vinden bovendien allerlei optredens en concerten plaats.

Dit alles maakt Varna een stad die zeker de moeite waard is en daarmee een aanwinst als bestemming vanaf Eindhoven Airport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top