Luchtfoto Eindhoven

Verbetering wegennet rond Eindhoven Airport

Luchtfoto EindhovenAan de westzijde van Eindhoven staat een nieuwe verkeersroute op de planning. De Gemeente Eindhoven is voornemens dit te gaan realiseren met de gemeenten Best en Oirschot, Eindhoven Airport en het bedrijfsleven.


De verkeersader wordt een ‘challenge-ontsluiting genoemd. De weg moet deels gaan lopen over het huidige wegennet dat plaatselijk wordt opgewaardeerd en deels over nieuw asfalt. Zo zal er een parallelweg worden gelegd langs het Beatrixkanaal.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad. Nu wordt er door de gemeentes een Milieu Effect Rapportage gemaakt en eind 2015 voorgelegd aan de raden. Tussen 2017 en 2020 moet het plan worden gerealiseerd.


Must voor het bedrijfsleven
Eindhoven groeit. Bedrijvigheid rondom Eindhoven Airport floreert. De ontsluiting is noodzakelijk voor goede bereikbaarheid van de Brainport Industries Campus (BIC) en het bedrijventerrein Westfields. Ook de luchthaven zelf en het GDC (Goederen Distributiecentrum) in Acht kunnen de logistieke verbetering goed gebruiken. Naast regulier verkeer is ook een hoogwaardige busverbinding opgenomen in de plannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven