Eindhoven Airport

Red Dot Award vertrekgebied Eindhoven Airport

Parkflyrent parkerenMet het oog op de verwachte passagiersgroei timmert Eindhoven Airport flink aan de weg om de gewenste faciliteiten voor de reizigers op niveau te krijgen en te houden. Momenteel wordt er flink gebouwd aan een nieuw vertrekgebied. Deze ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven. De luchthaven heeft namelijk een Red Dot Award ontvangen.
De award is uitgereikt aan Eindhoven Airport en DAY, het creatieve bureau achter het ontwerp van het vertrekgebied van het vliegveld. De jury beoordeelt jaarlijks het werk van designers, bureaus en bedrijven uit ruim 50 participerende landen. In de categorie ‘Spatial Communications’ kreeg het Eindhovense design deze award.

Always Easy

De nieuwe ‘departures area’ maakt onderdeel uit van de nieuwe merkpositionering van Eindhoven Airport: Always Easy. Gemak voor de reiziger staat hierbij centraal. Dit is vertaald naar een praktisch design dat kan worden omschreven als een visie op ruimte en ervaring. Dit komt terug in onder meer het interieur en de branding van de nieuwe vertrekhal en faciliteiten daaromheen.

Het design is gebaseerd op het Nederlandse landschap en kent geometrische vormen en een fris kleurenpalet. Daarbij is veel aandacht besteed aan een prettige ervaring (visueel, functioneel en sociaal) voor de reizigers, van parkeren tot het inchecken en het korte verblijf bij de gate.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven