Monumentendag

Open Monumentendag 2014: ‘Op reis’

MonumentendagWe boeken in een oogwenk online een vlucht naar Londen, Parijs of Berlijn. Dagelijks pendelen met trein of auto? We kijken er niet meer van op. Reizen vinden we vanzelfsprekend. Maar hoe is dat zo ontstaan? En, welke monumenten heeft de toegenomen reislust ons opgeleverd? Open Monumentendag, zondag 14 september, staat in het teken van ‘Op reis’, met tal van activiteiten: openstellingen, rondleidingen en een historische busrit.

 


 

Het thema ‘Op reis’ valt samen met het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed. Het is dus niet gek dat het Daf museum meewerkt aan de Open Monumentendag met een gereduceerd tarief en gratis rondleidingen. Bijzonder is de busrit in een historische autobus door Eindhoven, die vertrekt om 10.30. De VVV-gids aan boord vertelt het verhaal van de reizende Eindhovenaar en de bus doet daarbij bijzondere plekken aan.
Open Monumentendag
Het thema ‘Op reis’ gaat niet alleen over middelen van vervoer, maar ook over wegen, sporen en kanalen, over de gebouwde monumenten die daarbij horen, over plaatsen van aankomst en vertrek. Er zijn gratis rondleidingen door het garagecomplex van Van der Meulen-Ansems (11.00, 13.00 en 15.00) en de luchthavengebouwen in Meerhoven (11.00 en 13.30). Eindhoven Museum belicht het thema ‘pelgrimage’ met onder meer kinderactiviteiten.


Verder staan er zondag 14 september op Strijp-S tal van activiteiten op het programma. Strijp-S, ooit ingericht met het oog op efficiënte mobiliteit van grondstoffen, treinen, arbeiders en producten, beleeft dan ook een open (monumenten)dag. Op de danken van enkele monumentale Philipsgebouwen vertellen enkele deskundigen (oud-werknemers en architecten) het verhaal van toen en straks.

Open Monumentendag

Het Open Monumentendagprogramma en achtergrondinformatie is gebundeld in een brochure. Deze is gratis mee te nemen bij de deelnemende musea en organisaties en bij Natlab. De brochure is tevens te downloaden: klik hier.

Meer informatie: www.architectuurcentrumeindhoven.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven