Lissabon tips

Lissabon, populaire stedentrip in Portugal

Lissabon tipsLissabon is de hoofdstad van Portugal. De stad, die in eigen land Lisboa is geheten, is de grootste van het land. De agglomeratie Lissabon heeft circa 3 miljoen inwoners. De stad ligt op korte afstand van de Atlantische Oceaan en tevens aan rivier de Taag, een belangrijke verbinding met het achterland.
Lissabon is een populaire reisbestemming voor een stedentrip en wordt vaak gecombineerd met een strandvakantie in het zuiden (Algarve) of een rondreis door Portugal. De Portugese hoofdstad wordt ook wel liefkozend ‘de witte stad’ genoemd en is gebouwd op zeven heuvels. Het stadsbeeld in zeer gevarieerd en kent smalle, kronkelende straatjes, prachtige pleinen en brede winkelstraten.

In 1755 is er een heftige aardbeving geweest die een groot deel van de stad onherstelbaar heeft verwoest. In dat jaar zijn complete wijken onbewoonbaar geworden en ook veel historische gebouwen verloren gegaan.

Lissabon stedentrip

Bezienswaardigheden Lissabon

Het is de moeite waard om meerdere dagen uit te trekken voor een bezoek. Zowel overdag als ’s avonds is er van alles te beleven. Een populaire bezienswaardigheid is de Torre de Belém. Het is een herdekkingsmonument voor ontdekkingsreiziger Vasco de Gama. Samen met het Hiëronymietenklooster staat de toren op de werelderfgoedlijst  van UNESCO. Een andere aanrader is Castelo de São Jorge, een kasteel uit de zesde eeuw na Christus, dat is gelegen op de hoogste heuvel van de stad en uitkijkt over het prachtige centrum. Dit is slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Ook op culinair vlak is dit een aanrader. Lissabon wordt ook wel de ‘stad van de sardientjes’ genoemd. Op elke menukaart is het wel terug te vinden, telkens anders bereid. Ook het uitgaansleven is genieten. Je wordt werkelijk overspoeld met bars, terrasjes en restaurants, waar je je uren kunt vermaken. Al met al een bruisende stad voor een brede doelgroep.

Lissabon is ook vanuit zakelijk perspectief interessant. Het is namelijk één van de snelst groeiende regio’s in Europa. Ook de voetbalfans komen niets te kort. Er zijn hier namelijk twee voetbalclubs, Benfica en Sporting Portugal, die elk jaar meedoen om de prijzen. Lissabon kan vanuit toeristisch oogpunt het best bezocht worden in het voorjaar of in de zomerperiode. Dan is de neerslag minimaal en de temperatuur aangenaam tot warm.

Direct goedkope vliegtickets boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven