kutaisi Georgië UNESCO

Kutaisi, Georgië: nieuwe bestemming vanaf Eindhoven Airport

kutaisi Georgië UNESCO

Kutaisi in Georgië, een plaatsnaam die niet bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Daar zou zo maar eens snel verandering in kunnen komen. Wizz Air gaat namelijk vanaf augustus 2019 vliegen naar de stad. Drie keer per week zelfs. Eindhoven is na Amsterdam (vluchten naar Tiblisi) de tweede luchthaven die vluchten aanbieden naar Georgië.

Kutaisi ontdekken

Kutaisi is de tweede stad van Georgië, een land in het Zuid-Oosten van Europa, gelegen in de westelijke regio Imereti. De stad heeft circa 200.000 inwoners en is daarmee ongeveer even groot als Eindhoven. Vluchten vanaf Eindhoven Airport worden uitgevoerd door een Airbus A320 op dinsdag, donderdag en zaterdag.

UNESCO

Georgie heeft in de afgelopen periode enorm gewonnen aan populariteit onder reizigers uit de Benelux. Het is een bestemming met een rijke historie en talloze hoogtepunten. In 2005 werd er een huis gevonden dat bewoond zou zijn rond de periode van 2800 jaar voor Christus. Het klimaat is zacht-tropisch en daardoor zeer interessant voor vakantiegangers. Het gebied is licht-glooiend met enerzijds loofbossen en in het vlakke deel landbouw. In de stad staan twee UNESCO-monumenten: de kathedraal van Bagrati en het klooster van Gelati.

Direct boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven