kabinet luchtvaart groei

Kabinet onderzoekt groei Eindhoven Airport

kabinet luchtvaart groeiHet Nederlandse kabinet wil dat de luchthavens Eindhoven Airport en het nieuwe Lelystad Airport vanaf het jaar 2020 een significant deel van de vakantievluchten overnemen van Schiphol Amsterdam. Daarbij wordt wel gekeken naar de weerstand tegen groei van het vliegverkeer in de regio’s. Het kabinet heeft oud-staatssecretaris Pieter van Geel ingeschakeld om dit te onderzoeken.

De oud-staatssecretaris moet als ‘onafhankelijke’ verkenner de neuzen in de regio dezelfde kant op krijgen. Het kabinet noemt het een ‘proefcasus’ en meldt dat de inbreng van burgers van belang is. Tegelijkertijd blijft het zo dat ‘Den Haag’ beslist: ‘De proefcasus komt niet in plaats van formele besluitvormingsprocedures, maar moet zorgen voor een steviger fundament hiervoor, met meer draagvlak’.

Luchtvaart sector

Pieter van Geel is ondanks zijn leeftijd nog zeer actief. Op dit moment is Van Geel namelijk onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Energiefonds Overijssel, commissaris bij de Goede Doelen Loterijen en commissaris bij Covra, een organisatie die zorgt voor het verwerken van radioactief afval.

Ook is hij voorzitter van de stichting Helmond Marketing en voorzitter van de sectortafel Landbouw en Landgebruik, waar aan klimaatafspraken wordt gewerkt. Er is één nevenfunctie die raakvlakken heeft met de luchtvaart sector: Van Geel is lid van de Raad van Commissarissen van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

In de komende periode zal duidelijk worden wat de bevindingen zijn van Van Geel en op welke wijze het kabinet de luchtvaartsector in Nederland en het vakantieverkeer in het bijzonder gaat herstructureren.

 

Bron: ed.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven