Parkeren Eindhoven Airport

Herbouw Parkeergarage Eindhoven Airport

Parkeren Eindhoven AirportEen jaar geleden kwam groot in het nieuws dat de nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport het begaf. Onderzoek wees uit dat de oorzaak lag in een slechte hechting tussen twee vloerdelen, gecombineerd met de hoge temperatuur tijdens de bouw. Het nieuwe bouwplan van de uitvoerende partij BAM is anders en zal een sterkere constructie kennen.

 

Technische Universiteit

Begin april is gestart met de herbouw. De indeling van de nieuwe parkeergarage van de luchthaven zal exact gelijk zijn aan de vorige, maar wel met een extra sterke constructie en fundering. De Technische Universiteit is er zelfs aan te pas gekomen voor een capaciteitstest van de vloernaden. De test is met succes uitgevoerd in het laboratorium in Eindhoven.

De instorting had ook grote impact buiten Eindhoven. Dezelfde constructie was namelijk vaker gebruikt bij tal van grote gebouwen en die werden stuk voor stuk onderzocht. In Nijmegen werd zelfs een parkeergarage permanent gesloten voor zwaar verkeer en een basisschool is nog altijd niet geopend. Ook op het Ministerie van Binnenlandse Zaken werd alarm geslagen. Nog altijd zijn 110 werkplekken verplaatst en is een 146 meter hoge toren afgekeurd. Een flinke kostenpost dus.

Veiligheid en groei

Veiligheid staat voorop en dat is logisch. Dat staat bij het Eindhovense vliegveld hoog in het vaandel, ondanks het feit dat men nog altijd hinder ondervindt van de vertraging. De extra parkeercapaciteit is nodig vanwege de continue groei van de luchthaven. Eindhoven is een populaire vertrekplaats voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Ook steeds meer reizigers uit België weten het Brabantse vliegveld zeer goed te vinden en daarmee wordt een nieuwe markt aangeboord. Hierdoor is de behoefte aan extra parkeercapaciteit en faciliteiten groot. Na afronding van de parkeergarage staat de aanleg van de nieuwe airport boulevard op de planning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven