Arkefly vanaf Eindhoven Airport

Geen vluchten naar Nederlandse Antillen vanaf Eindhoven

Vliegen naar Curaçao en Aruba is voorlopig niet mogelijk vanaf Eindhoven. Luchtvaartmaatschappij Arkefly heeft dit besloten in goed overleg met Eindhoven Airport en de betrokken ministeries. De overheid kan namelijk geen 100% controle garanderen en dat is wel noodzakelijk vanwege het verhoogde risico op drugssmokkel.

Arkefly vanaf Eindhoven Airport

Schiphol Amsterdam

Schiphol Amsterdam is op dit moment de enige luchthaven in Nederland die de garantie op een volledige controle kan geven. Daarom wijkt Arkefly uit naar de hoofdstad. De beslissing hangt samen met een nieuwe wet die in de maak is. Daarin staat dat alleen luchthavens die 100% controle kunnen uitvoeren op ‘risicovluchten’ passagiers mogen vervoeren van en naar landen met een verhoogd risico op smokkel. Het gaat dan tevens om bestemmingen zoals Bonaire, Suriname, Sint Maarten en Venezuela.


Regeling voor reizigers

Arkefly zal snel contact opnemen met alle reizigers die al geboekt hebben voor een vlucht vanaf Eindhoven. Eindhoven Airport betreurt de keuze, aangezien er vanuit de regio veel vraag is naar deze bestemmingen en het een mooie toevoeging zou zijn op het steeds groeiende vluchtenaanbod. Curaçao en Aruba zouden namelijk de eerste intercontinentale vluchten worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven