Naar de luchthaven

Financiële injectie voor bereikbaarheid Eindhoven Airport

Eindhoven AirportHet wegennet rondom Eindhoven Airport wordt in de komende jaren flink aangepakt. Er is 85 miljoen euro beschikbaar ter verbetering van het wegennet en de afslagen. De werkzaamheden zullen in 2020 zijn afgerond. De flink investering moet de doorstroming flink verbeteren.


Zo worden de afritten van de N2 naar afslag van Eindhoven Airport verbreed. Ook de Anthony Fokkerweg, welke kruist met de N2, aangepakt. Hierdoor wordt de capaciteit van deze drukke weg verhoogd, waardoor dagelijkse files worden voorkomen. Ook komt er vanuit de luchthaven een directe oprit, zodat verkeer zonder te wachten de snelweg op kan rijden.

Naar de luchthaven
Dit is de positie van Kiss & Ride bij de luchthaven.

Ook onderdeel van het plan van aanpak is een nieuwe weg welke de connectie legt met het bedrijventerrein van Acht, de luchthaven, Brainport en de snelwegen A2 en A58. Ook wordt een weg aangelegd langs he Beatrixkanaal, waardoor het vliegveld wordt verbonden met afslag Best op de A58. Hierdoor wordt de afslag op de N2 ontlast. Afslag Best wordt aangepast en tevens wordt de A58 verbreed.


Deze verbeteringen zijn hard nodig en stonden al langer op het verlanglijstje. De investering is nu rond en wordt gedeeld door het Rijk (40 miljoen), de provincie Noord-Brabant (20,8 miljoen), de gemeente Eindhoven (16,4 miljoen) en Eindhoven Airport (3 miljoen). Het akkoord is reeds getekend.

In dit akkoord wordt niets gemeld over een eventueel nieuw treinstation bij het dorp Acht, op een steenworp afstand van het vliegveld. Dit wordt later besloten. Wel worden in de komende jaren lichte verbeteringen doorgevoerd ter bevordering van het openbaar vervoer van en naar de luchthaven, waaronder een directe verbinding met het NS-station van Eindhoven Centraal en verbetering van de informatievoorziening. Met deze logistieke upgrade blijft ook de omgeving van de luchthaven meegroeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven