Eindhoven Airport

Eindhoven Airport mag flink blijven groeien

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. Die positie zal in de komende jaren flink verstevigd worden en dat is uitstekend nieuws voor reizigers. Tot 2020 mag het vliegveld stap voor stap groeien tot maar liefst 43.000 vliegbewegingen, 15.000 meer dan nu.

Groeimogelijkheden vliegveld

De luchthaven dient wel, net als Schiphol en de nieuwe luchthaven Lelystad Airport, rekening te houden met verscherpte afspraken op het gebied van infrastructuur en milieu. De afgelopen vijf jaar heeft Eindhoven Airport voldaan aan de eisen om de geluidshinder zo veel mogelijk te beperken. Dit draagt bij aan de groeimogelijkheden.

Na 23.00 uur ’s avonds zijn er wel nieuwe beperkingen van kracht. Omwonenden hebben ook het verzoek ingediend om op zondag pas vanaf 08.00 uur te starten met vliegen in plaats van 07.00 uur, maar dat verzoek is in de wind geslagen. De beperkte ‘openingstijden van het luchtruim’ zijn bijna nergens zo scherp als in Eindhoven.

Parkeren Eindhoven

Bereikbaarheid luchthaven

Een ander speerpunt is de bereikbaarheid. Met een verwachte groei van 4 naar 5,5 miljoen passagiers is goede aansluiting op openbaar vervoer en het wegennet vereist. Een groot deel van het budget is al toegezegd. Eindhoven Airport richt zich vooral op vakantievluchten. In de laatste vijf jaar is het aantal bestemmingen gegroeid van 30 naar 75. En het aantal bestemmingen blijft groeien.

Direct een vlucht boeken? Bekijk de laatste aanbiedingen en scherpe ticketprijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven