Eindhoven Airport

Eindhoven Airport groeit met 10 procent

Eindhoven AirportEindhoven Airport is na Schiphol de tweede luchthaven van Nederland. Vakantiegangers en zakenreizigers weten het vliegveld van Eindhoven steeds beter te vinden. In 2015 werd wederom een mooie groei gerealiseerd en werd de grens van 4 miljoen passagiers overschreden.

 

In 2014 verwerkte de luchthaven nog 3.926.000 passagiers. In 2015 werd een eindresultaat bereikt van maar liefst 4.333.000 reizigers. Dat betekent een groei van 10% ten opzichte van 2014. Ook het aantal vliegbewegingen steeg van 28.900 (2014) naar 30.360 (2015).
Nieuwe faciliteiten luchthaventerrein

Eindhoven Airport timmert flink aan de weg. Letterlijk en figuurlijk. Zo komt er een nieuwe bagagehal, nieuw asfalt op de landingsbaan en op het huidige parkeerterrein voor de aankomst-/vertrekhal zal een geheel nieuw multifunctioneel gebouw verrijzen. Hier zal onder meer retail, horeca, een parkeergarage en een OV-terminal. Tot slot staat ook herziening van het gedeelte achter de security op de planning.

Meer vluchten vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is ambitieus. Ook in 2016 wordt weer een groei van het aantal passagiers en vliegbewegingen verwacht. Ook stijgt het aantal bestemmingen vanaf Eindhoven Airport. Zo worden Manchester, Praag en Lublin (Polen) toegevoegd, waardoor vanaf Eindhoven bijna 80 bestemmingen te bereiken zijn. Daarnaast moeten de nieuwbouw en verbouw bijdragen aan betere dienstverlening, service en faciliteiten op de luchthaven.

Bekijk voor meer informatie de video:

Bron: eindhovenairport.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven