Eindhoven Airport

Certificaat duurzaamheid voor Eindhoven Airport

Eindhoven AirportDe luchthaven Eindhoven Airport heeft het certificaat Neutrality gekregen voor de prestaties op het gebied van CO2-reductie. Het vliegveld is hiermee een voorbeeld in de Benelux en dit betekent bovendien dat het vooruit loopt op de gestelde klimaatdoelstellingen.
Alderstafel

In de Benelux is de luchthaven de eerste die het befaamde predicaat in ontvangst mag nemen en wereldwijd nummer vijftien. Ook loopt Eindhoven Airport hiermee voor op de gestelde doelstelling aan de Alderstafel. De Alderstafel is een overleggroep die zich buigt over de ontwikkeling van luchtvaart in haar directe omgeving. De “Tafel” heeft de naam gekregen van de voorzitter Hans Alders. Hij is tevens voormalig Commissaris van de Koningin van de provincie Groningen.

In december 2006 is de Alderstafel in het leven geroepen met als doel het kabinet advies te geven over de ontwikkeling van de vliegvelden Schiphol, Lelystad Airport en Eindhoven Airport. Aan de “Tafel” schoven onder andere het management van het vliegveld en een groep omwonenden aan om gezamenlijk te debatteren en afspraken te maken over de groei ambities van het vliegveld en de grenzen qua overlast die dit met zich meebrengt. Te denken valt aan bereikbaarheid, parkeerproblematiek, luchtvervuiling en geluidsoverlast.

Duurzaamheid

Het programma ‘Airport Carbon Accreditation’ doet onderzoek naar de CO2-uitstoot van luchthavens. Daarbij maakt men onderscheid in vier niveaus (van hoog naar laag): Neutrality, Optimisation, Reduction en Mapping. Eindhoven heeft dus het hoogste niveau behaald en vervult hiermee een toonaangevende rol in Europa op het vlak van duurzaam werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven