Landingsbaan Eindhoven

Eindhoven Airport juni 2016 twee weken dicht

Landingsbaan EindhovenDe Eindhovense luchthaven Eindhoven Airport gaat van 30 mei tot en met 15 juni 2016 tijdelijk dicht. De reden hiervoor is een volledige renovatie van de start-/landingsbaan van het vliegveld. Dat betekent dat er gedurende deze periode geen enkele vlucht mogelijk is van en naar de stad. Ook militaire vluchten zullen moeten uitwijken of worden gecanceld.

Nieuw asfalt landingsbaan

De baan krijgt een geheel nieuwe asfaltlaag. Deze klus moet eens in de 10 tot 12 jaar plaatsvinden. In mei/juni 2004 was de laatste keer. Toen nam de renovatie 6 weken in beslag, omdat uitsluitend ’s nachts werd gewerkt. Het vliegveld heeft slechts één start- en landingsbaan. Er zit dus niets anders op dan een tijdelijke sluiting.

Financiële tegenvaller

Voor de vliegmaatschappijen die Eindhoven in hun ‘assortiment’ hebben is dit een financiële tegenvaller. Toch is er begrip onder de maatschappijen. Transavia geeft aan alle begrip te hebben voor de renovatie. “Eindhoven Airport heeft ons netjes meegenomen in de overleggen en er is samen gekeken om de gevolgen en overlast tot het minimum te beperken, vooral voor de reizigers.

Bron: ed.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven